top of page
Skribentens bildArtur

Dags för semifinaler till Avelsloppet

I dag gläder vi oss lite extra åt helgens segrar för två av våra whippetuppfödningar. Nästa helg vankas semifinaler till Avelsloppet, där Kennel Blidingia har med fyra hundar. Stort förstås, även om det blir tufft att komma till final.


Madelene Johnn och hennes Miss Fortune vann på en k04-klassad tid i lördags. Bild: 7HS

Först lite om Avelsloppet:


Personligen är jag inte alls förtjust i greppet att sätta ihop semifinaler efter klass på hundarna i ett sånt här stort årgångslopp (med undantag för uppfödarseedningen). I tidskval med få hundar – absolut. Men inte i regelrätta semifinaler.


Nu möts alltså de som är rankade 1–4 plus nummer 7 och 10 i ett av loppen.

I det andra möts hundar som är rankade 5, 6, 8, 9, 11, 12…


Krasst sett är det alltså gynnsamt att komma till Avelsloppet med låg klass.

Jag tycker att det är galet, oavsett vad regelverket säger.


Nåja, nu är det som det är och man måste ju ändå slå alla om man vill vinna, eller i varje fall de flesta om man vill upp på pallen efter finalen, så det är bara att ta tjuren vid hornen.


För vår egen Charlie/Mosalah blir det tufft i vilket fall som helst eftersom han uppträdde orutinerat i sin debut på Mariedalsbanan härom veckan, det behövs klar förbättring för att kvala in i det här getingboet.


I ett av kvalheaten startar från Kennel Blidingia nu alltså Mosalah tillsammans med Tina Gingsjös Rapinoe.


Mosalah...
...och Rapinoe.

I det andra heatet får vi se Lone Kvistbo-tränade Miedema (a k a Maggie) och familjen Winther Bendtsens danska Puppy Derby-vinnare Benzema.


Benzema…
...och Miedema.

Så här ser kvalloppen ut före boxlottningen:


Crazy Lixx, Turk, MoSalah, Made of Steel, Rapinoe, Dragon Queen.


Mullins, Benzema, Miedema, Mander, Goose Bumps, La Tosca



Vi håller tummarna får att vi får med någon av Blidingiahundarna till finalen! Lycka till allihop!


I övrigt har vi förstås också en hel flock med whippets att hålla tummarna för i Alingsås – och på lördag startar dessutom några Blidingiahundar i danska Kallerup.


Lone Kvistbo provar Say Grace (Greycraft Lego–Ditzy Doo) i danska St Leger, Susan Rasmussen tar ut Sawa (Il Divo–Sitzy Doo) i ett K4-lopp och Föhns/Sötofte har anmält Better Call Saul i ett K2-lopp.


Till sist mycket stora gratulationer till Madelene Johnn och Elna Johansson vars båda whippets Miss Fortune och Showmaker vann sina lopp i Borås på elittider i helgen som gick.


Elna Johansson, Theres Lindström och Showmaker överst på pallen. Bild: Privat

Kullen efter Yankees Dalton och MB Clefairy (som förresten kom trea i lördags och fick kliva upp på prispallen igen, bravo!) visar upp allt starkare resultat med massvis av elitprestationer och det gläder oss stort.

37 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page