top of page
Skribentens bildArtur

Mosalah gjorde som pappa – vann EM

Det var en fantastisk dag för oss på Kallerupbanan i lördags och det tog en hel söndag att smälta det hela. Dels gjorde Mosalah precis som pappa Il Divo – vann EM efter två tuffa lopp i semifinal och final – dels vann vårt nyförvärv Stunning Rose också sin EM-final trots att hon mötte en superstar och storloppsvinnare från Belgien.


Nina. William och Mosalah.

Vi börjar med Mosalah som ju var tvåa i Danish Puppy Derby bakom brorsan Benzema i början av juni. Nu trodde vi efter semifinalen att det skulle bli en andra– eller till och med tredjeplats som bäst i EM för unghundar efter att vi fått stryk av fenomenet Quinn i semi.


Dessutom brukar ju Benzema vara snäppet bättre i finalerna.


Men Charlie (Mosalah) fick en bra start igen och lyckades precis komma in i svängen i ledningen, vilket förmodligen avgjorde mycket. Jagande Copiad tryckte nämligen till syrran Maggie (Miedema) och brorsan Benzema in i svängen och tappade nog själv också lite fart på det.


Samtidigt fick Quinn lite längre väg fram den här gången och det hjälpte Charlie att hinna först till mållinjen.


Hur som helst gjorde han två kanonlopp och att tiden var lite långsammare på lördagen är kanske inte så konstigt efter två riktigt tuffa lopp på tung bana inom tre dygn.


Mosalah i starten av sin semifinal. Han var nästan lika snabb ut i finalen. Bild: Ib Borg

... och här duellerar han med Quinn på upploppet. Bild: Ib Borg

Vi är superstolta över framgången, att vi lyckats få fram en lite förädlad Il Divo med Ditzy Doo-kullens early pace. Underbart dessutom att vi nu vunnit båda storloppen med den här kullen. Först Benzema i Puppy Derby och nu Mosalah i Puppy-EM.


Ja, självklart är vi stolta även över de andra. Benzema har gått tufft under juni och fick två riktigt tuffa dueller mot Copiad under EM, han kommer igen snart med nyladdade batterier.


Benzemagänget hade införskaffat matchande tröjor dagen till ära! Snyggt grepp!

Maggie/Miedema vann sin semifinal på ett fantastiskt sätt i onsdags, från start till mål. Den här gången hade hon otur med ett tvärstopp i första kurvan. Hon kommer också igen!


Syskonen Vieira da Silva, Sawa och Rapinoe gjorde det också bra i sina lopp. Den senare var ute i lite väl tufft vatten mot äldre elithundar och över ovan distans, hon hittar snart rätt igen i en passande omgivning. De förstnämnda fick lite knuffar i loppen men utvecklas stadigt och kommer allt närmare en seger.


Maggie i sin semifinal. Bild: Ib Borg

Annars då? Jo men det blev ju en EM-seger till. Det såg dock tufft ut på papperet för Stunning Rose som skulle möta en segerstaplare från kontinenten. Luna som hunden heter hade bland annat vunnit Rotterdam Derby och Grosser Preiss von Gelsenkirschen…


Men våran ”Jazza” bara bombade till ledningen och lämnade ingen pardon. Hon utökade avståndet på upploppet och vann på dagens bästa tid över medeldistans: 29,25 (M1).


Att hon var bra visste vi ju, men nu blev vi dessutom ännu mer imponerade.


Hon var en hundradel från seger i tik-SM för ett par år sedan, men nu fick hon ju sin revansch i EM i stället. Det gläder oss att vi fick bidra med det.


Artur och Nina med Stunning Rose aka Jazza efter segern. Bild: KVF

Artur och Stunning Rose.

Jazza behöver knappast fler meriter, men hon ska få fortsätta tävla på och ha kul under sin veteransäsong.


Annars då? Jo, men Inga-Lill hade ju Lova (Akali) till start i whippet-EM för tikar. Trots att hon just är på väg ur sin valpvecka gjorde hon det bra med en andrapris i onsdagens semifinal och sedan sprang hon snabbare i finalen, men fick lite knuffar och trafikproblem och fick nöja sig med en femteplats i mål.


Hon kommer snart tillbaka i toppform.


Lova/Akali på upploppet i sin semifinal i onsdags. Bild: Ib Borg

Lone Kvistbos Say Grace (Ditzy Doos första kull) gjorde ett kanonlopp i EM över stayerdistans. Hon fick ett tvärstopp på startrakan och hamnade sist men reparerade strålande till tredjeplatsen, en hundradel från andraplatsen – och vid harstopp var hon klar tvåa…


Kanske läge att sikta mot både svenska och danska St Leger…


Från samma kull finns Better Call Saul i träning hos Heidi Föhns och han gjorde ett kanonlopp på sin bästa tid någonsin i sprintfinalen för hanar och kom in som knappt slagen tvåa. Mycket glädjande!


Extra kul förresten att vårt ”barnbarn” Sirius (Danish Dynamite-Sweetie Belle, Anette Mortensen äger och tränar) gjorde sitt livs bästa lopp och vann Puppy-EM consolationlopp.


Pappan till vår senaste whippetkull Joe Black vann förresten EM för whippets över medeldistans. Verkligen jättekul! Och hans barn Star Lord och Ad Astra fick träna var sitt varv efter tävlingarna, det såg hur fint ut som helst.


Sedan sist har vi också fått besked om att Showmaker från vår första whippetkull nu tagit sin tävlinsglicens och det på ett övertygande sätt! Grattis från oss och det ska bli hur kul som helst att följa honom framöver!


Lite bonusbilder:

Alex och William med whippetbarnen som fick träna lite och se pappa Joe Black vinna EM.

Inga–Lill bredvid vår tävlingsbuss med svenska flaggan framme såklart.

Så här ser det ut utanför vår entré just nu :-)

PS. Sedan sist har vi dessutom haft tävlingar hemma på Tommarpsbanan. Det var mycket fokus på arrangemang och lite mindre på tävling för vår del, men vi hade i varje fall Stunning Rose till start då och hon blev trea i ett sprintlopp efter ett stopp på startrakan.


Det loppet vanns förresten av vår uppfödning Better Call Saul, vilket var kul det också (Föhns/Sötofte tränar och äger honom).


I övrigt var det snålt med framgångar hemma på Cimbria. Akali som är i sin valpvecka kastade in handduken och kom sist, syrran Miss Fortune lite vassare med en delad fjördeplats (på samma tid som trean!). Say Grace fick några smällar i startkurvan och kom sist och även Rapinoe hamnade i det slagna fältet efter en strulig inledning på sitt lopp.


Sawa var dock nära pallen och så var det riktigt kul att se Neymar från samma kull gå sitt första träningsjobb från box för sin ägare Fia Genberg.

82 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page