top of page
Skribentens bildArtur

Tredje raka segern för Tingeling

Sannsagan fortsätter för lilla Tingeling, eller Ad Astra som hon egentligen heter. Den lilla tokräkan som bröt benet som valp tog i lördags sin tredje raka seger. En fantastisk historia och en ny framgång för Inga-Lill som nu är uppe i tio segrar i år.


Tingeling (Ad Astra) tog ledningen direkt…

Det är inte alltid de stora stjärnorna i de största loppen som är de bästa historierna i sportens värld. Ibland kan det vara något helt annat. Som att en valp som egentligen inte skulle kunna komma till tävlingsbanan faktiskt gör det – och vinner det ena loppet efter det andra, även om det än så länge är i de lite lägre klasserna.


Tingeling – minst i valpkullen – har alltid haft massvis med energi och en järnhård vilja och det visade sig när hon bestämde sig för att totalt ignorera att öppningen mellan köket och hallen var avspärrad. Hon skulle till varje pris ta sig igenom ändå och klättra över staketet, fastnade med ett ben och så var katastofen ett faktum.


Ad Astra och Inga-Lill överst på pallen

Men svärmor Inga-Lill bestämde sig för att ta hand om den lilla bråkstaken och olycksfågeln och se till att hon blev frisk och stark igen och kanske rentav få en chans på banan.


Sagt och gjort. Trots att det dessutom kom ett toktidigt löp i vägen – såklart, varför inte? – så fick hon sinlicens och började tävla.


Och i lördags blåste alltså Ad Astra (Joe Black–MB Clefairy) bara ifrån motståndet och tog tredje raka segern på Kallerupbanan. En helt otrolig glädje förstås - och riktigt bra jobbat av tränaren.


Ad Astra på väg mot tredje raka. Bild: René Rasmussen.

För att göra dagen ännu roligare så kom dessutom storayster Lova, eller officiellt Akali, (Yankees Dalton-MB Clefairy) på en mycket glädjande andraplats i Själlandsmästerskapen för whippets. Bara fenomenale Joe Black var före i mål.


Minst en placering bättre än vad vi vågat hoppas på i det storloppet.


Ad Astras segern innebär förresten att Inga-Lill är uppe i tio segrar den här säsongen; tre för Ad Astra och sju för Akali. Rekord med stor marginal. Bravo!! Eftersom vi lugnt räknar in Inga-Lill i Team Blidinga Racing så innebär det att teamet totalt sett nu är uppe i 17 segrar i år. Det är sjukt roligt.


Nina och Inga–Lill på väg mot start med Star lord och Akali.
Akali på prispallen bredvid Joe Black.
Akali (rött täcke) skuggade Joe Black in på upploppet

När det gäller Akalis kull, vår League of Legend-kull alltså, så kunde vi dessutom räkna in två ytterligare superresultat i lördags:


Fantastiske Showmaker (Elna Johansson) vann på oerhört starkt sätt i Borås och fick en m02-klassning i belöning. Grymt imponerande! Och Madelene Johnns Miss Fortune var riktigt stark tvåa i storloppet Tia Dalma Memorial, fick en k04:a och är därmed hemma vad gäller elitdiplomet! Stort grattis!!


Elna Johansson och Showmaker. Bild: 7HS

Madelene Johnn och Miss Fortune kom tvåa i Tia Dalma Memorial. Bild: 7HS

Det betyder också att tre syskon nu har elitdiplom. Både Akali och Showmaker har dessutom bara två elitklassningar kvar till sina silverdiplom.


På whippetfronten hade vi förresten även Star Lord (Joe Black–MB Clefairy) till start i Danmark. Han var faktiskt uppe i ledningen på första rakan i Själlandsmästerskapen, men hamnade i en mindre krock in i svängen och fick finna sig i att komma i mål i det slagna fältet den här gången. han kommer igen!


Star Lord väntar på att få starta.

Supermorsan MB Clefairy (Madelene Johnn tränar numera) var förresten uppe på pallen – igen – i Borås. Det var sjunde gången i år. Onekligen respektingivande.


Mosalah fick stå över tävling den här helgen efter sin fantastiska seger i Svenskt Avelslopp förra veckan. Så vi hade ingen grey till start i Danmark, men kunde ändå glädjas åt mycket även på greyhoundsidan.


Rapinoe (Tina Gingsjö) och Sawa (Susan Rasmussen) hade tyvärr otur och fick stopp på vägen i sina respektive lopp, men brorsan Benzema (Il Divo–Ditzy Doo) gjorde ännu en oerhört stark prestation i Själlandsmästerskapen på medeldistans.


Benzema var först in på upploppet tillsammans med Naga Viper.

Familen Winther Bendtsens stjärna tog ledningen och ledde ända till några meter före mål, där äldre superstjärnan Naga Viper och även Trap Twos Quinn pressade sig förbi.


Men trots stenhård matchning i Avelsloppet tog Benzema sig alltså upp på pallen i det här storloppet som trea. Det gläder oss.


En uppfödning på pallplats fick vi också se när Föhns/Sötoftes Better Call Saul (Greycraft Lego–Ditzy Doo) blev trea i ett mycket kvalitativt lopp i Själlandsmästerskapen på sprint. Kul!


Better Call Saul invändigt i loppet som vanns av hans kusin Sirius, son till moster Sweetie Belle.

Vi måste också passa på att skryta lite över vår fantastiskt fina My Little Pony-kull med Mustang Sally som mamma. Mormor Sally har nämligen lämnat två riktigt bra avelstikar ur ovan nämnda kull.


Den ena är förstås vår egen Ditzy Doo som nu har två storloppsvinnare i Benzema (Danish Puppy Derby) och Mosalah (EM Puppy och Svenskt Avelslopp).


Den andra är superstjärnan Sweetie Belle som gått till avel hemma hos Anette Mortensen och Henrik Petersen. I helgen som gick slog tjejen som ju är född här hos oss till med två storloppsvinnare på olika banor samma dag!


På Kallerup vann Sirius (Danish Dynamite-Sweetie Belle) Själlandsmästerskapen på sprint på dagssnabbaste 16,95.


i Borås vann samtidigt Rikke Bankov-tränade Castor från samma kull högkvalitativa Antes Sprintlopp på dagssnabbaste 18,85.


Ruggigt lovande sprinters! Stort grattis till alla inblandade.


Vi hade själva en tanke på att använda Danish Dynamite till Ditzy Doo men valde alltså en annan väg och gläds i stället väldigt mycket åt att Mortensen/Petersen fått en succé med den fina hanen på samma tiklinje.


Till sist en trevlig bild på vår vinnare av Svenskt Avelslopp 2024. Hans nästa start är planerad till lördag, hemma på Tommarpsbanan. Vi ses väl där?


Mosalah (Il Divo–Ditzy Doo) Vinnare av Svenskt Avelslopp 2024.

42 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page